05 септември 2016

Книгата „Хомеопатия – философия и практика“ на д-р Деян Пенчев


Книгата ХОМЕОПАТИЯ – ФИЛОСОФИЯ И ПРАКТИКА представлява сборник от 8 статии, писани в периода 2013–2016 г. Издава се от Издателско ателие Аб.

За пръв път на български се публикуват научни изследвания за философските принципи на хомеопатията, за връзката на хомеопатията с философията, за хомеопатичното конституционално лечение, за големия хомеопат Джеймс Тейлър Кент и още няколко текста, свързани с практиката на хомеопатията.

Всички статии са обогатени с коментари, анализи и цитати от автора. Сборникът е наръчник за всеки, който иска да се запознае отблизо с философските принципи и закони на хомеопатията, систематизирани и онагледени с факти и точни пасажи. Интерес представлява статията за един от основоположниците на класическата хомеопатия Джеймс Тейлър Кент, в която се разглеждат подробно неговите съчинения и цялостно дело за хомеопатията. В сборника е включена и статия за конституционалното хомеопатично лечение, в която се дискутира въпросът има човек само една хомеопатична конституция през целия живот.

Като приложение в сборника е добавен и един доклад за избора на лечение, четен на международна конференция за етика и медицина, организирана от Медицински университет – София, Български лекарски съюз и Българска академия на науките през 2013 г.

Съдържание:

Философски принципи на хомеопатията
Хомеопатия и философия
Хомеопатичната конституция
Джеймс Тейлър Кент – живот и дело на великия хомеопат
Хомеопатично лечение на животни
Хомеопатични лекарства от зеленчуци
Хомеопатична помощ при преяждане с яйца
Достойнството на човека и изборът на лечение

За контакти: deyan_penchev@abv.bg или съобщение чрез блога.