9 януари 2017 г.

Хомеопатичен случай на измършавяване при бебе

"Звънецът в офиса иззвъня настойчиво, секретарката ме повика и каза: „Има един господин тук, с бебе в ръце и казва, че тя умира, бихте ли я видели веднага?“ Пациентът, който преглеждах в момента, беше помолен да изчака и задъханият баща, последван от напрегната майка, донесоха тънко вързопче в офиса и го развиха. Малкото момиченце изглеждаше повече като дребно, плешиво маймунче, отколкото като човешко същество, с хлътнали слепоочия, заострен нос, бледо, с екстремно измършавяване и тежко дишане.

Бащата обясни, че той просто я изнесъл непозволено от една от най-добрите болници в града, където тя се родила преди три седмици, трето дете, нормално раждане. Тя била неспособна да се храни, и неотклонно и бързо се стопявала без никакви забележими симптоми за болест, без никаква дихателна болест, без повръщане, а физическото изследване е негативно. Те опитали всичко без резултат, а измършавяването и стопяването се увеличавали. Аз все още не знам как точно избрах лекарството, освен че елиминирах някои лекарства. Това определено не беше Calcarea бебе.

То изглеждаше напълно дехидратирано и неописуемо тъжно. Аз наистина помислих, че ще умре в офиса. То държеше извадено своето малко езиче и беше свило устни. Аз сложих едно прахче от Natrium muriaticum 10M под езика му и казах на родители да го отведат у дома, да го държат на топло, да му дават топла вода и топло, сурово, сертифицирано краве мляко с капкомер. След два часа майката звънна да каже, че бебето изглежда малко по-жизнено, има по-хубав цвят и диша по-силно, и тя се подобри последователно за няколко дни. Тогава ми се обадиха отново да я видя, защото ръцете й се схващали, а палците се свивали навътре и тя изглеждала синкава. Cuprum 10M, една доза. На следващия ден тя беше спокойна и жадна да суче, и направи стабилен прогрес в едно пълничко и щастливо, нормално бебе."

Елизабет Райт Хъбард (18961967) е голям американски хомеопат, президент на Американския институт по хомеопатия и президент на Антропософското общество в САЩ. Сред нейните пациенти била Марлене Дитрих.