21 септември 2017

Книгата „Хомеопатия при болки в гърба и ишиас“ от Деян Пенчев (2017, второ издание)


Книгата „ХОМЕОПАТИЯ ПРИ БОЛКИ В ГЪРБА И ИШИАС“ (2017, второ издание) е посветена на хомеопатичното лечение при болки в гърба и ишиас. Подобно съчинение излиза за пръв път на български език.

Описани са подробно 87 хомеопатични лекарства с техните ключови симптоми и основни характеристики за различни проблеми, свързани с врата, кръста, гръбначния стълб и др.

Книгата включва:
  • Реперториум за болките в гърба и ишиас, специално създаден от автора;
  • Удебелен шрифт на най-важните и ключови симптоми;
  • Диференциална диагноза между основните лекарства;
  • 30 хомеопатични случая от автора и други хомеопати;
  • Съвети за избор на лекарство и потенция;
  • Литература за болките в гърба и ишиас; и др.

Разгледани са важни лекарства като Arnica, Bambusa, Bryonia, Cimicifuga, Colocynthis, Hypericum, Kalium carbonicum, Kalium iodatum, Magnesium phosphoricum, Nux vomica, Phosphorus, Ranunculus, Rhus toxicodendron, Ruta, Silicea, Sulphur, Zincum и др.

Описани и преведени са 30 хомеопатични случая – 6 на автора и 24 на други класически хомеопати, от които 12 за проблеми в гърба и кръста и 18 за ишиас.

Подобно съчинение излиза за пръв на български език, има образователна и научна цел, и е предназначено за хомеопати, пациенти и за всички, които се интересуват от здравословно лечение. Самолечението не се препоръчва без консултация с квалифициран хомеопат.

За контакти: deyan_penchev@abv.bg или съобщение през блога.